torsdag 31 oktober 2013

Skam den som ger sig...

... Så brukar det väl heta? Jag hade som plan att göra ett par spöksockor som var oktober månads sockor i sockstickeklubben på fb. Började på dom igår, onsdag, tänkte göra båda samtidigt på en sån magic loop, fick hjälp att lägga upp sockorna eftersom detta mönster är från tån och upp istället för tvärtom som jag brukar göra.  Kom en liten bit sen tappade jag en maska som sprang iväg hela vägen ner. Jag blev såklart arg och less och repade upp allt :-) 

Idag när jag sen skulle lägga upp nytt hade jag ingen aning om hur jag skulle göra, försökte lägga upp på magic loopen och det gick helt åt skogen.... Sen bröt en av mina barn av ena "armen" på mina glasögon och då såg ja ju inget heller...

Som tur va kunde vi åka ner på stan och glasögonmagasinet hade delar hemma till mina glasögon så dom fixa det på plats Yay!!

När jag kom hem kom jag på en super smart ide tycke jag, jag vänder helt enkelt på mönstret och gör som jag brukar göra stickar skaftet först. Jag hann hela mudden innan jag insåg att det var ute nån bra ide så bara att repa upp igen.

Efter det var jag redo att ge upp men jag är lite dumtjurig så jag ville testa en gång till och 24 timmar efter att jag påbörjade sockan har jag bytt till traditionella strumpstickor och kommit såhär långt :-)


Ja inte så långt men jag klarade att lägga upp på detta sått tillslut i alla fall!!

Sen avslutade jagina kaffesockor häromdan bara fästa trådar kvar!


I morgon smäller det för övrigt då blir vi med hus igen och på lördag flyttar vi, jag längta sååååå mycket!

Så jag hoppas att eran dag har varit bra, min kan ju bara bli bättre;-)2 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Med envishet kommer man långt! Blev lite orolig när du skrev att ett av barnen brutit armen.....men sen såg jag hur det egentligen var ;) phu...... Snygga kaffesockar! Snart är jag klar med min kofta, då ska vi ta tag i vantkursen igen ;) puss och kram <3

mia sa...

hej dig!! var har du fått din envishet ifrån!?
Tycker du är jätteduktig!
Ses snart! :)